MENNEET TAPAHTUMAT

 

ANNE MATTILA

Anne Mattilan ensimmäinen julkinen esiintyminen oli jo 9-vuotiaana Kauhajoella. Keikkailun hän aloitti 11-vuotiaana kauhajokelaisen Risto Ala-Ikkelän orkesterin solistina. Vuotta myöhemmin Mattila hakeutui Asko Järvelän yhtyeen solistiksi esiintyen yhtyeen solistina vajaat pari vuotta pääasiassa erilaisissa pienimmissä tilaisuuksissa. Samoihin aikoihin hänellä oli myös ensimmäinen oma konsertti Karviassa. Laulu-uran alku-aikoina hän osallistui menestyksellisesti useisiin laulukilpailuihin joista voi mainita esimerkiksi jo 13 -vuotiaana voitettu jenkanlaulun Suomen mestaruus. Syksyllä 2000 Mattila vaihtoi säestäväksi yhtyeekseen Maestrot -yhtyeen. Hänen ensimmäinen tv-esiintymisensä oli samana syksynä YLE TV2:n Huvin vuoksi -ohjelman Tähtiputkessa.

Ensimmäisen levytyksensä Mattila teki jo vuonna 1998. Vuonna 2000 hän solmi levytyssopimuksen BMG levy-yhtiöön. Suuren yleisön tietoisuuteen hän ponnahti kesällä 2001 julkaistuilla Jori Sivosen säveltämillä ja Vexi Salmen sanoittamilla singleillä Asfalttiviidakko ja Pienen hetken. Singlet nousivat pikavauhtia Suomen soittolistojen kärkeen. Singlejä seurasi huhtikuussa 2002 julkaistu albumi Anne Mattila. Albumi Anne Mattila myi loppukesästä kultaa ja seuraavana vuonna jo platinaa. Mattilan seuraava albumi Enkeleitä, onko heitä julkaistiin lokakuussa 2003 ja levy saavutti kultalevyrajan parissa viikossa. Annelta on ilmestynyt kaikkiaan 15 omaa albumia ja ne ovat saavuttaneet kaksi platina- ja seitsemän kultalevyä. Annen elokuussa 2009 ilmestyneellä albumilla Kaikki muu voi mennä kuultiin ensimmäistä kertaa Annen omia sävellyksiä sekä sanoituksia. Annen viimeisin albumi Elämä on lahja julkaistiin maaliskuussa 2013.

Mattilan siskokset ovat levyttäneet yhteisen joululaululevyn ja esiintyneet useissa yhteiskonserteissa. Syksyllä 2008 siskokset tekivät ensimmäisen laajamittaisen konserttikiertueen joka käsitti kymmenen konserttia eri paikkakunnilla. Kiertueen jatkoksi sisarukset esiintyivät viikon Iskelmän -risteilyllä Punaisella merellä Egyptissä sekä Jordaniassa.

Mattilan taustalla on soittaa Deja-vu-orkesteri.

Anne Mattila oli ehdokkaana Iskelmä Finlandia -palkinnon saajaksi vuodelle 2007.

Keväällä 2011 Mattila lupautui mukaan syksyllä järjestettävään Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kuudennelle kaudelle. Kesällä hän kuitenkin perui osallistumisensa liian tiiviin aikataulutuksen vuoksi. Anne Mattila oli yksi The Voice of Finlandin kolmannen tuotantokauden tähtivalmentajista.

101

101 eli Yxnollaykkönen oli vuosina 1994–1997 toiminut suomalainen elektronista ja popmusiikkia esittänyt yhtye. Nimi 101 keksittiin yhtyeen keikkabussin rekisterinumerosta. Yhtye teki läpimurron vuonna 1995 kappaleillaan "Aamuyö" sekä "Sommertider", joka on cover Gyllene Tiderin kappaleesta. Yhtye katosi julkisuudesta kahden albumin jälkeen, joista jälkimmäinen ilmestyi vuonna 1997.

Vuonna 1994 julkaistulla Dance 2 Dance 2 kokoelmalla oli mukana Sut tulen aina muistamaan kappaleen englanninkielinen versio 101 feat. Sam D - I Will Always Love You.

Yhtyeen jäsen Eva on kotoisin Ruotsin kautta Kokkolasta, Marko H. Kouvolasta ja Jiipee Järvenpäästä.

Iskuporakone

Iskuporakone, eli tuttavallisemmin Poris on nelihenkinen bilebändi akselilta Kemi-Rovaniemi-Sodankylä. Bändin jäsenet ovat kokeneita viihdyttäjiä ja bileiden hengennostattajia. Yhtye on lähtöisin Rovaniemeltä. Bändi on perustettu 2012. Musiikkityyleihin kuuluu mm. rock, pop, suomi-pop, iskelmä & disco.

Myon

Myon on oululainen vuonna 1995 perustettu progressiivista rockia soittava yhtye. Myon on julkaissut neljä albumia. Myonin "esiaste" oli nimeltään Project.

Vuonna 1995 Sami Huotari, Keijo Koivikko, Risto Silenius ja Matti Torro perustivat vielä nimettömän yhtyeen vuonna 1995. Yhtyeen kosketinsoittaja sekä kantava voima Mika Pohjola liittyi yhtyeeseen, joka nimettiin Myoniksi. Myon sai levytyssopimuksen Mastervoxin kanssa, mikä johti debyyttialbumin Heavens Gardenin nauhoituksiin välittömästi.

Back Up

Back Up Band on Oulun seudun soittajista koostuva rocktrio joka soittaa pääasiallisesti englanninkielistä rock/pop covermusiikkia. Yhteeseen kuuluu kolme henkilöä:
Visa Björn (kitara), Anne K (laulu ja rummut) sekä Raimo K (laulu ja basso).

Antti Tuisku

 

Antti Tapani Tuisku (s. 27. helmikuuta 1984 Rovaniemi) on suomalainen pop-laulaja. Hän nousi julkisuuteen MTV3:n Idols-kilpailusta ja on nykyään Suomen tunnetuimpia artisteja. Hänen menestyneimpiä kappaleitaan ovat ”En halua tietää”, ”Tyhjä huone”, ”Juuret”, ”Viilto”, '”Atlantti”, ”Hyökyaalto”,”Rakkaus on” ja "Peto on irti".

Tuisku on myynyt uransa aikana yli 250 000 levyä. Hänet tunnetaan tanssillisesta esiintymisestään sekä korkeasta lauluäänestään. Tuisku sijoittui Yleisradion Suuret suomalaiset -äänestyksessä 90:nneksi vuonna 2004.

Tuisku osallistui vuonna 2003 Turun Idols-koelauluihin, pääsi jatkoon ja sai kolmannessa semifinaalissa 70 prosentin äänienemmistön, jonka turvin hän pääsi finaaleihin.[5][6] Hän eteni kilpailussa toiseksi viimeiseen finaaliin asti, jossa sijoittui kolmanneksi Hanna Pakarisen ja Jani Wickholmin jälkeen. Tuisku solmi levytyssopimuksen levy-yhtiö BMG:n kanssa.

 

Bad Boys Blue

Bad Boys Blue on Kölnistä, Saksasta lähtöisin oleva kansainvälinen popyhtye, jonka perustivat saksalainen tuottaja Tony Hendrik sekä hänen sanoittajavaimonsa Karin van Haaren (ent. Hartmann) vuonna 1984. Yhtyeen musiikkityyli oli alkuvuosina lähellä huippusuosioon nousseen saksalaisduon Modern Talkingin musiikkia.

Alkuperäiseen kokoonpanoon kuuluivat Andrew Freddie Thomas (25. toukokuuta 1946 San Francisco, Yhdysvallat – 27. heinäkuuta 2009 Köln, Saksa), John Edward McInerney (s. 7. syyskuuta 1957 Liverpool) ja Trevor Oliver Taylor (s. 11. tammikuuta 1958 Jamaika – 19. tammikuuta 2008).

Yhtyeen ensimmäinen single "L.O.V.E. in my car" ei saavuttanut suurempaa suosiota, mutta toinen single, "You're a woman" oli välittömästi iso menestys Keski-Euroopassa ja Skandinaviassa. Sitä seurasi samanlaista reseptiä hyödyntäneiden italodisko-kappaleiden hittiputki: "Pretty Young Girl", "I Wanna Hear Your Heartbeat (Sunday Girl)", "Come Back and Stay", "A World Without You (Michelle)", "Don't Walk Away Suzanne", "Queen of Hearts", "House of Silence" ja "Save Your Love".

Yhtyeen ensimmäinen albumi oli vuonna 1985 julkaistu Hot Girls, Bad Boys. He julkaisivat aina vuoteen 1994 saakka yhden albumin vuodessa, jonka jälkeen seurasi muutaman vuoden mittainen hiljaisempi vaihe. Kun Modern Talking teki kauan odotetun comebackin, lähti myös Bad Boys Blue julkaisemaan uusia versioita vanhoista hiteistään. Vuonna 1998 julkaistiin comeback-albumi nimeltään Back.

1990-luvun alussa Bad Boys Blue oli erittäin suosittu myös Suomessa, jossa yhtye keikkailikin useita kertoja

Turos Hevi Gee

Turo's Hevi Gee on lahtelainen huumoriorkesteri. Yhtyeen hiteistä mainittakoon "Shellin paariin", "Kyntäjän poika" ja "Punaiset on silmät". Yhtye viettää vuosittain Turonpäivää Lahdessa 8. heinäkuuta. Yhtyeen kappaleille on tavallista jonkin tunnetun hitin sanojen muokkaaminen humoristiseen sävyyn. Harri "Hara" Laukkanen perusti Turo's Hevi Geen syksyllä 1985 Teemu Nousiaisen, Pekka "Keppi" Heinäsen ja Ari Hukkasen kanssa.

Yhtyeen alkuperäinen nimi oli Turo's Hevi Gentlemen, joka mukaili Pedro Hietasen silloisen yhtyeen Pedro's Heavy Gentlemen nimeä. Nimi muutettiin nykyiseen muotoonsa sekaannusten välttämiseksi ensimmäisen singlen julkaisun jälkeen Hietasen ehdotuksesta.

Eini

Eini on suomalainen laulaja. Hän tuli tunnetuksi vuonna 1978 laululla ”Yes Sir, alkaa polttaa”. Einin muita tunnettuja levytyksiä ovat ”Kesä ja yö”, ”Rakastua voisit aivan pikkuisen”, ”Xanadu”, ”Haloo hela Finland”, ”Monta monta yötä”, ”Kiitävän hetken hurma”, ”Tavataanko taas”, ”Olen neitsyt”, ”Kun kosket mua”, "Mä jään" ja "Sulle tuli faksi". Vuonna 2002 Eini sai ensimmäisen kultalevynsä kokoelmastaan Hitit ja vuonna 2012 sama kokoelma oli myynyt jo platinaa. Platinaa tuli niin ikään Finnhits-kiertue 2012 -kokoelmasta. Vuonna 2005 hän oli Iskelmä-Finlandia-ehdokkaana.

Eini esiintyi omana itsenään elokuvassa Uuno Turhapuro armeijan leivissä (1984), jossa hän esitti kappaleensa ”Kesä ja yö”. Eini osallistui myös Finnhits-kiertueelle vuosina 2004–2005 yhdessä Markku Aron, Dannyn, Taiskan ja Kisun kanssa. Eini keikkailee tiiviisti Boogie-yhtyeensä kanssa.